Elwoods rally


Om föreningen

Lovö Vävare är en ideell förening verksam i Ekerö kommun, Stockholms län. Vi intresserar oss för konsthantverk, i synnerhet inom det textila området.

År 1971 bildades Stiftelsen Lovö Naturvård i syfte att för framtiden bevara en kulturhistorisk gårdsmiljö vid Rörby med anor från 1700- talet. Sedan stiftelsen fått hyra bl.a. den rivningshotade Nedergården, logen och magasinet från ca 1720, bildades föreningarna Lovö Keramik och Lovö Vävare, också det år 1971.

Lovö Vävare bedriver sin verksamhet framförallt på Rörby Nedergård på Lovö. I den f.d. statarbostaden har vi flera större vävstolar och ett antal mindre Götavävstolar. Vi anordnar kursverksamhet i bl.a. vävning i samarbete med Studiefrämjandet på Mälaröarna.
Föreningen ordnar föreläsningar, träffar och utflykter till intressanta platser för medlemmarna.
Varje år odlar vi en liten linlott som skall skötas och skördas.

Vi hoppas att förmedla litet av vårt kulturarv till nästa generation då vi tillsammans med Lovö Hembygdsförening anordnar studiebesök för andraklassare. Under intensiva dagar får barnen bråka, skäkta och häckla lin, karda och spinna ull, smida en spik eller krok och se sig om i Lovö Hembygdsförenings museum på Hogsta.

Tillsammans med olika studieförbund ordnar vi också kurser i konsthantverk som t.ex. vävning, knyppling, nålbindning, spinning, linberedning, växtfärgning och tovning. Du är hjärtligt välkommen till våra kurser, liksom till Midsommarfesten och hembygdsdagen!